Нападател на таксиметрови шофьори хванат във влака за София
Нападател на таксиметрови шофьори хванат във влака за София / netinfo
Рецидивист, нападал с оръжие таксиметрови шофьор, за да ги ограби, задържа полицията при съвместна операция, координирана между три областни полицейски дирекции. 43- годишният Петър Попов- Пъпиша е арестуван във влака от Бургас за София, а по оперативни данни през последната една година се е укривал от българските власти в Гърция.

Петър Попов- Пъпиша е родом от харманлийското село Славяново. Има 10- годишна присъда за извършени две въоръжени нападения над таксиметрови шофьори, издадена от Хасковски окръжен съд и потвърдена на по- горна инстанция.

При обжалването той се възползва от гаф, заменил мярката му “задържане под стража” в “ подписка”, и избяга. Преди да напусне страната е извършил още 3 нападения в различни региони на страната, след което е влязъл в южната ни съседка през "зелена граница", съобщават от полицията.

Завърнал се е преди около месец, а на 27 август е регистрирано последното му престъпление- нападение над кърджалийско такси. Водачът е бил заплашен с оръжие, а автомобилът му Dacia Logan- противозаконно отнет.

Три областни дирекции на полицията са си сътрудничили по проследяване на дееца. Униформените в Бургас, Стара Загора и Ямбол са влезли в дирите на Пъпиша и в ранния следобед вчера той е свален от влака при Нова Загора. При паспортната проверка той е представил чужда лична карта на един от похитените таксиметрови шофьори. Пъпиша е оказал и съпротива, на която властите са реагирали и вече са извършени нужните медицински освидетелствания, съобщи Атанас Ненков, директор на ОДП- Хасково.

Пред тукашните криминалисти Петър Попов е направил пълни самопризнания за последните 4 грабежа и е посочил мястото, където се намира колата на последния нападнат човек.

Тъй като задържаният има влязла в сила присъда днес той бе транспортиран директно до затвора. Не се издирват свързани с него лица, но намерения у Пъпиша преправян газов пистолет предстои да се изследва, за да се установи дали с него са извършвани и други престъпления.

Бягството на Пъпиша от полицията преди година и неуспехът на властите да го заловят при последвалите нападения създадоха психоза сред шофьорите на жълти коли в Хасково. Тогава те разлепиха плакати със снимка на Пъпиша по автобусните спирки в областния град.

От прикачения звуков файл може да чуете изявлението на полицията по случая. Подробностите по ареста отчете лично директорът на ОДП- Хасково Атанас Ненков.