НАП подарява дронове на отличници по данъци
НАП подарява дронове на отличници по данъци / НАП

Националната агенция за приходите продължава и през тази година да образова учениците по темата „Данъци и осигуровки“. Петима лектори от офиса на НАП в Хасково влизат в 8 училища в града в рамките на третата част от образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“.

Първите часове вече стартираха. Природо-математическата гимназия, гимназията с преподаване на чужди езици, СОУ „Васил Левски“, Финансово-стопанската гимназия са сред училищата, в които младежите от 9-ти до 12-ти клас ще бъдат запознати защо е важно да се плащат данъци и осигуровки, как се формира и разходва бюджетът на държавата, отговорностите на НАП и електронните услуги, които тя предлага. Учениците ще бъдат обучени да отличават истинска от фалшива касова бележка и защо е необходимо винаги да изискваме касов бон при покупка.

Данъчни уроци се провеждат и в професионалните гимназии по туризъм, дървообработване и строителство, транспорт и  механоелектротехника, при завършването на които учениците излизат с готова професия и практическите съвети за предстоящия им досег с финансовата система са от значителна полза за тях.

Новият момент, който ще даде възможност на учениците да спечелят невероятни награди, е че ще бъдат разработени 20 онлайн данъчни курса. След края на всеки видео урок тези, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg ,  могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди. В рамките на 10 месеца те ще имат възможност да станат собственици на дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Във видео уроците на НАП по данъчни въпроси ще говорят шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, певицата Михаела Филева, журналистът Любен Дилов-син, волейболистът Валентин Братоев, рапърът Wosh MC. Всички те по интересен начин ще разкажат повече за видовете данъци в България, здравното и социалното осигуряване, важността на касовата бележка.

До 22 май 2016 година всеки ученик, който се е регистрирал на сайта www.vlezvchas.bg , може да участва в следващия тест по данъци, който е на тема социалното осигуряване в България. Участниците, решили теста, ще могат да спечелят страхотна камера за екстремни спортове.