Над 32 % избирателна активност в Хасковско
Над 32 % избирателна активност в Хасковско / netinfo

32,65 % е избирателната активност в Хасковска област към 13 часа. В сравнение с евроизборите активността е малко по-голяма. Прави впечатление, че докато на еврота между общините в областта, с висока и ниска активност, е имало голяма разлика, сега между всички общини разликата е от около един процент, съобщиха от РИК.

Най-много гласували - 37,89 % има в община Маджарово, а най-малко в община Стамболово - 28,84 %, въпреки че към 10 .00 часа сутринта в Стамболово активността бе най-висока. Най-активни след Маджарово са в Любимец с 36,95 % гласували. В Хасково са гласували 32,65 % .

От началото на изборния ден в РИК са постъпили около 10 сигнала и жалби, като всички от тях са били проверени и е установено, че са неоснователни. Постъпил е и сигнал от кмета на Димитровград, че застъпниците на РЗС в избирателните секции в града, са написали името на партията на баджовете с личните си имена. Според председателя на РИК Димитър Велев застъпниците би трябвало да пишат името на кандидата от съответната партия, а не името на партията.