Музиканти от Люлебургас свириха Паганини и Вивалди в Любимец
Музиканти от Люлебургас свириха Паганини и Вивалди в Любимец / netinfo

Кметът на община Любимец Анастас Анастасов бе домакин на официална делегация от Люлебургас по повод финализиране на съвместен проект за съхранение на културно-историческото наследство". Делегацията бе водена от кмета на турския град Емин Халебак. Освен ръководния състав на турската община, към официалната група бяха част от общинските съветници, служители към проекта, музиканти и танцьори.

По време на срещата кметът на Люлебулгас изрази задоволството си от гостуването в побратимения гради и заяви, че двете общини ще изградят връзки, добро сътрудничество и приятелство за дълги години напред. Двамата градоначалници размениха покани за следващи гостувания.

На следващия ден в залата на обновеното читалище фолклорните състави от двете общини представиха свои изпълнения. Музикантите от Турция изнесоха  кратък класически концерт, в който звуча музика от Вивалди, Паганини, Бокерини и др. В концерта взе участие и новият музикален талант на читалището Рая Мехмедкяйе.

В знак на доброто сътрудничество кметовете си размениха символични подаръци. Г-н Анастасов връчи на своя турски колега плакет на Община Любимец, рекламни материали и сувенири, а той на свой ред му поднесе традиционни продукти на Община Люлебургас.