Монтираха 3-метровото метално сърце в Димитровград
Монтираха 3-метровото метално сърце в Димитровград / DarikNews

Най-новия атракцион в Димитровград- близо 3-метровото метално сърце, монтираха днес на входа на парк „Марица”. Сърцето е широко над 1.50 метра и боядисано в ярко червен цвят. То е разположено от западната страна на мостчето в началото на парка върху специално направен за целта постамент от бетон.

Монтираха 3метровото метално сърце в Димитровград
netinfo

Официалното му откриване е планирано за Деня на влюбените - 14 февруари, а началото на церемонията е от 15:30 часа. Идеята е влюбените двойки да поставят върху него катинари, като знак за вечна обич, а ключа от катинара да пускат в течаща вода, каквато е западната традиция.

Монтираха 3метровото метално сърце в Димитровград
netinfo

Металното триизмерно сърце изработи майсторът на голямата пейка, стол и маса Митко Тодоров по поръчка на димитровградския кмет Иво Димов. Инициативата пое и общинският младежки парламент. Сред обсъжданите места за монтиране на сърцето бе и паркът пред детския и младежки център. В крайна сметка бе избрано началото на парк „Марица”, в близост до голямата пейка, стол и маса, предвид идеята на Иво Димов там да бъде устроен парк „Гигант”.

 

Монтираха 3метровото метално сърце в Димитровград
netinfo