Свиленград младежки форум
Свиленград младежки форум / Община Свиленград
На 30 септември Свиленград ще бъде домакин на събитие с уникална концепция, събиращо няколко поколения свиленградчани. Младежкият форум „Твоето бъдеще – идеи от свиленградчани за свиленградчани” ще срещне ученици вече реализирани в различни области професионалисти, родени и израсли в Свиленград.

Младите хора днес са изправени пред необозрими възможности за бъдещото си образователно и кариерно израстване, но да почерпиш опит от тези, които вече успешно са преминали по този път, е изключително преживяване, казват организаторите. Форумът ще даде именно тази възможност – учениците да узнаят от първа ръка какво е да работиш като адвокат, PR специалист, програмист, културен или корпоративен мениджър, IT специалист, ръководител на неправителствена организация и др. Много от менторите работят в чужбина и пристигат от САЩ, Франция и Холандия, за да се срещнат специално с по-младите си съграждани.

Форумът ще има неформална и положителна атмосфера, в която младежите спокойно да задават въпроси и да дискутират своите идеи. Целта е учениците да усетят подкрепа, да се почувстват окуражени за бъдещето си и да почерпят полезен опит от първа ръка.
Идеята за форума и неговата организация е на две млади и успешни свиленградчанки - Неда Грозева - юрист и специалист по стратегически комуникации, и Ана Алексиева - продуцент с фокус върху социално-ангажирано изкуство. В програмата на събитието те са включили и лекция на тема доброволчество, какви са ползите от него и как може да се направи доброволчески клуб в училище.

Канят се всички желаещи ученици да се запишат за участие и да задават своите въпроси на e-mail: mladisvilengrad@gmail.com и телефони 0379-74318; 0886 000 741. Час, дата и място на провеждане: 10:00 часа на 30 септември, събота в Спортна зала Свиленград.
Младежкият форум „Твоето бъдеще – идеи от свиленградчани за свиленградчани” се организира с подкрепата на Община Свиленград и е част от програмата за празника на града – 5 октомври.