Местните политици за назначението на Добрев:
Местните политици за назначението на Добрев: / netinfo

Иван Петров, депутат от ГЕРБ: Логична развръзка за Добрев, гордеем се с него

Делян Добрев ще бъде добър министър, защото е млад човек, който е компетентен, комуникативен и диалогичен, заяви депутатът от ГЕРБ Иван Петров. Според него, още с влизането си в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, с работата, която е  свършил за последната една година, Добрев е  показал, че има компетенцията да решава бързо проблемите.

"Гордеем се с него, още повече че той е откритие на хасковската организация на ГЕРБ и донякъде лично мое откритие", заяви още депутатът и добави: " Ние не очакваме Делян Добрев да построи нова АЕЦ в Хасково, но сме сигурни, че той ще  положи всички усилия да помогне още на хасковската икономика, за да може   хората, които го избраха преди три години за депутат, да заживеят още по- добре".

Иво Димов, областен координатор на ГЕРБ: Заслужен успех за Добрев

Делян Добрев е ерудиран млад човек, който доказа, че дори и в непривичен за него ресор, какъвто е енергетиката, може да се справи отлично, това заяви областният координатор на ГЕРБ Иво Димов, който не скри отличните си отношения с новия министър.

Според Димов регионът може само да спечели от това назначение.

"Ако кметовете от областта са достатъчно активни и имат конструктивни предложения, които да направят, сигурен съм, че Делян Добрев ще им помогне в реализирането на добрите идеи", заяви Димов. Като пример той посочи развиването на  културния туризъм по нашия край, който е изключително богат на исторически и археологически  паметници, но засега  малцина туристи стигат до тези забележителност.

Емилия Масларова, депутат от БСП: Добрев е упорит, но в такова мегаминистерство и Господ не може да се оправи

Познавам Делян Добрев като напорист и упорит млад човек, който е работил основно по европейските програми, заяви депутатът от БСП от Хасковския избирателен район Емилия Масларова. Да се надяваме, че ще се впише в цялата конфигурация, но едно мегаминистерство, каквото е това на икономиката, енергетиката и туризма, и Господ да дойде, не може да се оправи, коментира Масларова.

Пожелавам му обаче успех, заяви Емилия Масларова.