/ NOVA

Маргарита Хранова, Гуна Иванова и Надя Казакова ще бъдат част от посланиците в националната информационна кампания за популяризиране на военната професия на Министерството на отбраната „Бъди войник“.

„Бъди войник” в Хасково

В 18.30 часа на 21 март, в зала „Недялка Симеонова“ в Бизнес центъра в града ще започне концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Гвардейския представителен духов оркестър. Със свои изпълнения ще участват още Емилия Валенти, фолклорна формация „Ладена”, танцова формация „Алгара”, квартет „Армейска песен”, Янко Лозанов, фолклорен танцов ансамбъл „Златна Тракия”, клуб по спортни танци „Гранд”, Мажоретен състав „Хасково” и други изпълнители.

Кампанията ще бъде открита в 16:00 часа пред Бизнес центъра със Статичен показ на образци военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски. Ще бъде разкрита и Информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия, където всеки ще може да получи информация за условията за кандидатстване за военна служба, професиите в Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Силите за специални операции, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция“.

На място ще може да се запознае и с предимствата на професия „войник“, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на България. Входът за концерта е свободен.