Лятно театрално училище стартира в Димитровград
Лятно театрално училище стартира в Димитровград / netinfo
Лятно театрално училище стартира в Димитровград
54857
Лятно театрално училище стартира в Димитровград
  • Лятно театрално училище стартира в Димитровград

Лятно театрално училище стартира от утре в общински драматичен театър „Апостол Карамитев”. Занятията ще продължат месец- от утре до края на месец юли на сцената на димитровградския театър. Курсът ще е безплатен за всички, тъй като е част от образователната ни и възпитателна програма, коментира директорът Тодор Боянов. Първата сбирка на желаещите да се обучават в Лятно театрално училище е обявена за 10 ч. утре (2 юли), на служебния вход на театъра.

Първоначалното ни намерение бе да сформираме две групи ученици- 1-8 клас и 9-12 клас. От Асоциацията на читалищата в община Димитровград обаче, заявиха желание също да се включат, така че ще сформираме и група за възрастни, информира Тодор Боянов.

Лятно театрално училище стартира в Димитровград
netinfo

Александра Иванова

Занятията с всяка от групите ще са два пъти седмично и ще бъдат с продължителността на театрална репетиция- от 2 до 4 часа. Ще ги води студентката 4-ти курс от НАТФИЗ Александра Иванова, която е от Димитровград. Миналото лято тя работи като помощник-режисьор и за бенефисния концерт на вокална група „Звездните момичета” в димитровградския театър. Намерението й сега е не просто да преподава актьорско майсторство, но и да кани на сцената на ОДТ „Апостол Карамитев” свои колеги от академията, разказа още директорът Тодор Боянов. Чуйте го с още информация в звуковия файл.