Димитровград, Награди "Любимец 13"
Димитровград, Награди "Любимец 13" / Дарик радио, Хасково
С нов формат и нова статуетка- приз е третото издание на Националните награди за актьорско майсторство „Любимец 13“, които организира общинският театър в Димитровград. Отличията ще бъдат връчени на церемония, насрочена за 17 октомври- рождената дата на актьора Апостол Карамитев, чието име носи театърът.

Димитровград, Награди "Любимец 13"
Дарик радио, Хасково

„Многоликият талант на актьора“ е мото на наградите тази година, а церемонията е със силна спектаклова част, съобщи на пресконференция днес директорът Тодор Боянов. 5 отличия ще бъдат връчени в категория „Другото лице на актьора“ и едно в категория „Легенда на българския театър и кино“, което е присъдено посмъртно на Иван Андонов, стана ясно днес. 38 са били включени в списъка на номинираните, селектирани от 3-членна комисия, съобразно 6 критерия, уточни още Тодор Боянов.

Димитровград, Награди "Любимец 13"
Дарик радио, Хасково

Автор на новата статуетка е скулпторът Цвятко Сиромашки. Тя е изработена от месинг, висока е 29 см, а теглото й е 900 грама, разказа авторът. 
Зам.-кметът на Димитровград Яшо Минков коментира, че именитият български филмов деец Иван Андонов, режисьор на знаменити български филми, като „Дами канят“, „Опасен чар“, „Вчера“ и „Адио, Рио“, и познат с ролите си във филмите „На малкия остров“, „Отклонение“ и „Иван Кондарев“ и др. несъмнено е добър избор за „Любимец 13“ с това мото.

Имената на останалите петима отличени ще бъдат обявени по време на церемонията-спектакъл в димитровградския театър.