Леко Славов събра Личности и събития на ХХ век в книга
Леко Славов събра Личности и събития на ХХ век в книга / DarikNews
Леко Славов събра "Личности и събития на ХХ век" в книга
81630
Леко Славов събра "Личности и събития на ХХ век" в книга
  • Леко Славов събра "Личности и събития на ХХ век" в книга

Новата книга „Личности и събития на ХХ век” на дългогодишния журналист, дипломиран филолог и историк Леко Славов, излезе от печат. Тя ще бъде представена на 11 септември, от 18.30 часа, в малката зала на читалище „Просвета” в родния му град Меричлери. Гост на премиерата ще бъде Росен Петров.

Книгата включва 24 литературноисторически очерци за знакови личности и събития на ХХ век- писатели, артисти, философи, политици и спортисти. Предговорът е на академик Васил Гюзелев, който е рецензент на книгата и пише: „Чрез настоящата си книга Леко Славов се представя в друга една същност- увлекателен, разумен и критичен съдник на известни исторически личности и свързаните с тях събития. Уверен в ползата и значимостта на кратките исторически миниатюри искрено пожелавам приятно четене.”

Леко Славов събра "Личности и събития на ХХ век" в книга
netinfo

 

„Личности и събития на ХХ век” излиза с финансовата подкрепа на общината в Димитровград. Редактор е Александър Колев. За Леко Славов това е шеста книга, след „Хроника на една младост” (1987 г.), „Върхове в низината” (1990 г.), „Бохема и неговите архангели” (1993 г.), „Времето на восъчните човечета” (1998 г.) и „Изповеди в ДАНС” (2013 г.). Готова е и следващата- разкази със заглавие „Зад идеалния образ”. „При мен книгите отлежават по няколко години, така че не бързам да търся начини за издаването й, за разлика от други колеги не се страхувам, че ще ми откраднат сюжетите, дори съм готов да подарявам сюжети”, коментира Леко Славов. Чуйте го в приложения файл. Избира за премиерата на „Личности и събития на ХХ век” родното Меричлери с аргумента, че в библиотеката на читалището там  са първите книги, които е прочел, а и преди доста време издава очерци за възрожденските личности, работили там.