Сцената на пл. Свобода, Хасково
Сцената на пл. Свобода, Хасково / Дарик радио, Хасково, Архив
Хасково е включено в националното турне на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, информират от общинската администрация.

На 29 април, от 11.30 ч. до 14 часа, на сцената на площад "Свобода" жителите и гостите на областния център ще могат да чуят изпълнения на акордеон на студенти от класа на доц. д-р Добромир Митев, съобщават още от общината.

Преподавателят Добромир Митев, започва обучението си по акордеон през  1970, когато акордеонът е изключително популярен в България. Учи  акордеон в музикална школа с преподавател Димитър Цветков в град Ловеч. Завършва Средно музикално училище в гр. Пловдив с преподаватели Асен Вакарелов и Петър Маринов, като в този период е носител на няколко първи и специални награди от републикански конкурси. Завършва Софийски университет със специалност „Педагогика на обучението по музика“ с музикален инструмент акордеон, и магистратура „Музикална педагогика – инструментална или вокална“. Работи 4 години в Швейцария като музикант и участва във фолклорни състави, с които осъществява турнета из Европа и Америка. Носител на първа награда на международен конкурс в гр. Райнах – Швейцария. Добромир Митев е автор на школа за обучение по акордеон, диск „Соло акордеон”, както и на множество статии, композиции и аранжименти.