Коалиция за Хасково с декларация осъжда пожара в шоурума за ретро коли
Коалиция за Хасково с декларация осъжда пожара в шоурума за ретро коли / Darik News, архив

Декларация, с която осъждат пожара в автосалона за ретро автомобила на бившия кмет Георги Иванов, изпратиха до медиите от Коалиция за Хасково. В текста е записано:

„Представителите на Коалиция за Хасково и общинските съветници, избрани с листата на Коалиция за Хасково, остро осъждаме престъпния акт срещу лидера на Коалицията Георги Иванов.

Палежът на „Ретро Ауто“ е доказателство за опасенията, които имахме и изразихме нееднократно, включително и от трибуната на Общинския съвет в Хасково. А именно – че агресията към Коалиция за Хасково расте с всеки изминал ден, подклаждана от анонимни разпространители на неверни слухове. Агресията в говоренето вчера, се превърна в действителна агресия днес...

А двигателната й сила е чувството за безнаказаност.

Палежът на единствения в страната шоурум за ретро автомобили в България е връхната точка (засега) на тази агресия. Ние, в Коалиция за Хасково, не приемаме за естествен и нормален „Закона на улицата“. Вярваме, че България е правова държава. Вярваме в правоохранителните органи в лицето на МВР и прокуратурата. Надяваме се, че те час по-скоро ще свършат своята работа и ще стигнат до поръчителите на този грозен акт.

Според Конституцията на страната частната собственост е неприкосновена. Всяко посегателство се счита за акт на насилие и работата на МВР и прокуратурата е да стигне до върха на клечката, която нечия ръка драсна във вторник сутринта.

Георги Иванов изгуби местните избори миналата година. Но не е изгубил уважението и доверието на хората. Това очевидно плаши някого... Само силните хора – родените победители, могат да се изправят и да продължат след загуба. Георги Иванов го направи. Върна се към бизнеса, който успешно е развивал преди да седне в кметския стол. Създаде нещо, което го няма в цяла България – шоурум за ретро автомобили и сервиз за тяхното реставриране. (А че може да създава, той го доказа през 16-те години начело на община Хасково) Създаде работни места тук, в родния си град. Не избяга в чужбина. Не се скри и по този начин разобличи клеветниците.

Явно това ги вбеси...

За съжаление, в Хасково се заговори с езика на омразата. Омразата към знаещия, можещия, успелия...

Ние, представителите на Коалиция за Хасково, категорично се разграничаваме от този език. Не ни е майчин и не го владеем. Нямаме и намерение да го учим.

 

Затова приканваме всички политически групи в Общински съвет – Хасково да се разграничат от този грозен престъпен акт. Само по този начин те ще ни уверят, че са на страната на Закона, а не на страната на омразата.”