Петър Жеков с алея на славата в Книжовник
Петър Жеков с алея на славата в Книжовник / DarikNews
С поредица събития продължава и днес програмата за 72-годишнината на Димитровград, чиято кулминация е на 2 септември- рождената дата на града. От 17.30 ч. днес в библиотеката ще бъде представена книгата за Петър Жеков „Вълшебният стрелец”, посветена на живота и футболните успехи на легендата., написана от треньора Митко Добрев. Роденият в хасковското село Книжовник футболист 6 пъти е бил голмайстор на България, има 253 гола в А група и е носител на една златна и две бронзови обувки.

От 19.15 ч. днес на стадион „Раковски” Петър Жеков ще награди победителите от Турнира по футбол на малки врати. Преди това, от 18.30 ч., на стадион "Миньор" кметът на Димитровград Иво Димов ще се включи във  футболен мач между ветераните на Димитровград и Чирпан.

От 20 ч. на сцената в парк „Марица” започва концерт на клубовете за хората от третата възраст, а половин час по-късно- в 20.30 ч., на площад „Поезия”- традиционният пиано бар на открито. Тази година в него ще участват "Камино бенд" и победителят от последния сезон на "Като две капки вода" Стефан Илчев, информират от общината.

Изложба, Димитровград
Дарик радио, Хасково

Снощи в Историческия музей бе открита изложбата на Политехническия „Техниката у дома през първата половина на ХХ век”, която включва 80 експоната. Пътуващата експозиция е създадена преди 5 години по проект, финансиран от Министерството на културата и вече е гостувала във всички краища на страната. Богатата колекция битова техника илюстрира модернизирането на българския бит от Освобождението до средата на миналия век.

Изложба, Димитровград
Дарик радио, Хасково

XIX век бележи „бумът“ в кухненските новости, а началото на ХХ век е забележително с електрификацията в домовете, включително на кухненското оборудване. Експозицията дaвa възмoжнocт дa ce прocлeди нaвлизaнeтo и уcвoявaнeтo нa „модерните“ за своето време домакински предмети, като „надниква“ в делничната история на хората и показва не само как се е организирало доброто домакинство, но и по какъв начин мъжете и жените от онова време са поддържали добър външен вид и са прекарвали свободното си време.

Изложба, Димитровград
Дарик радио, Хасково

Като илюстративен материал са подбрани автентични реклами и забавни текстове от тогавашната преса, коментира Веселина Енева от Политехническия музей.