Калин Врачански за Любимец 13: Това наистина е много яко!
Калин Врачански за Любимец 13: Това наистина е много яко! / DarikNews

Това наистина е много яко, благодаря ви!- така Калин Врачански прие наградата на димитровградската театрална публика "Любимец 13", която му бе връчена от кмета на общината Иво Димов. Усмивката никога да не слиза от лицето му, където и да отиде да се превръща в любимец на публиката и да не забравя, че винаги е добре дошъл в Димитровград бе неговото поздравление към 6-я носител на приза. Статуетка, изработена от местния дърворезбар Георги Георгиев и 1 000 лв. е уникалната награда "Любимец 13", която е единствената в страната, която определя публиката.

Калин Врачански за "Любимец 13" Това наистина е много яко
netinfo

"Енциклопедия на българския театър" с пожелание за достойна творческа кариера подари на Калин Врачански председателят на местния парламент Стефан Димитров. С картина зарадваха новия "Любимец 13" от Клуба на дейците на културата председателят му Инко Бургелов и Живко Русев.

За първи път един от зрителите на театъра също получи награда- златен пропуск с две места, който му осигурява присъствие в салона за всички постановки в продължение на година. Калин Врачански изтегли печелившия номер.

Кратката церемония за връчване на наградата бе веднага след финалните реплики на постановката "Смях в залата", която препълни до краен предел салона на димитровградския театър. Режисьор бе миналогодишният носител на "Любимец 13" Асен Блатечки. Другите, получили до момента учредата през 2006 г. награда в памет на патрона на вече общинския театър "Апостол Карамитев", са Валентин Танев, Ивайло Христов, Камен Донев и Христо Мутафчиев.