/ iStock/Getty Images
Над 4000 метра текстилен кант, 2500 апликации и 1707 дрехи, имитации на световноизвестни марки, задържаха митническите служители при проверки в района на ГКПП "Капитан Петко войвода" през последните две седмици.

При спецоперация в София иззеха дрехи и аксесоари с логото на известни марки

4093,53 м текстилна лента и 2500 апликации,
са открити от митническите служители при проверка на товарен автомобил с полска регистрация в края на септември, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция "Митници"

Шофьорът на камиона - полски гражданин, е представил документи за превоз на групажна стока от Турция за Полша. Превозното средство е селектирано за щателна проверка, при която се установяват ролки с текстилна лента и 2500 апликации.

Агенция "Митници"

С тези материали могат да бъдат брандирани минимум 4500 артикула. 1707 "маркови" текстилни изделия са открити при други две проверки на 6 и 12 октомври в товарни автомобили, с българска регистрация, превозващи стоки от Турция за България.

Иззеха голямо количество „маркови“ стоки на ГКПП „Дунав мост“-Русе

В единият камион са открити 1322 суитчера, клинове, детски комплекти - панталон с блузка и блузки. Част от детските дрехи са щамповани с образите на популярни анимационни герои.

Агенция "Митници"

При проверката на другия камион са открити 385 спортни екипи и 40 чифта обувки. Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случаите са информирани правопритежателите на търговските марки.