/ Агенция „Митници“
Откриха недекларирана валута - 340 000 щатски долара, с левова равностойност от 622 291 лева при проверка на пътнически микробус на „Капитан Андреево“, съобщиха от Агенция „Митници“.

Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите, с цел противодействие на контрабандата.

Иззеха недекларирана валута за над 440 000 лв. на „Капитан Андреево“

На 15 юни на пункта пристига микробус с чуждестранна регистрация. В превозното средство, управлявано от украински гражданин, са пътували седем пътници от Украйна през България за Турция.

Агенция „Митници“

Всички те заявили, че не пренасят парични средства, които да декларират. При щателна митническа проверка на превозното средство във фабрична кухина зад телевизора в пътническия салон се установява, че са укрити голямо количество банкноти - щатски долари.

Общата сума на установената валута е 340 000 щатски долара с левова равностойност 622 291 лева. По случая се води разследване под надзора на прокуратурата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня