/ Guliver/Getty Images, архив
Четирима младежи от Харманли са задържани на 26-ти за съхранение на наркотик. В 04,20 часа на булевард „Освобождение“ в Хасково, автопатрул от управлението е спрял за проверка лек автомобил "Тойота".

Колата е шофирана от 32-годишен мъж с пътници три момчета на 28 г, 33 г и 18 г. В хода на проверката в тях са намерени сгъвки с тегло 2 грама с кафяво прахообразно вещество и 13 грама бяло кристално вещество, изпратени за експертизи за определяне на вида на дрогата.

Момче и момиче със Сузуки опитаха да блъснат патрулка в Хасково

23-годишна хасковлийка е била задържана с полицейска мярка за притежание на дрога. На 23-ти в 20 часа в областния град, униформени полицаи спират за проверка лек автомобил Сеат с водач 23-годишно момче. При проверка на чантата на спътничката му е открито пликче със зелена листна маса-марихуана. Заведено е бързо производство.

Двама любимчани са задържани за кражба. Момчетата на възраст 16г и 23г, на 26-ти са счупили стъкло на автомат за напитки и захарни изделия и откраднали намиращите се вътре стоки.

Познайниците на полицията са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство. Също за кражба в ареста на димитровградското управление е бил задържан 33-годишен мъж. Той откраднал от незаключена къща на улица „5 ноември“ метални и медни предмети на стойност 250 лева.

Хванаха крадци в Харманли

Димитровградските полицаи са установили и 54-годишна жена от града, задигнала от хипермаркет хранителни продукти на стойност 78 лева, които не заплатила на касата. Същите са иззети с протокол.

Цигари без бандерол иззеха симеоновградските полицаи. 1600 къса папироси са открити в дом на улица „Раковска“ в града, обитаван от 38-годишна жена. Безакцизните цигари са предадени с протокол на разследващите.

През почивните дни полицаи от Хасково и Димитровград са отпочнали 3 бързи производства. Две от тях са срещу водачи употребили алкохол. В арестите на управленията са били задържани мъже на възраст 27 г и 37 г, шофиращи колите си съответно с 1,77 и 2,20 промила алкохол.

В хасковския арест е бил и 26-годишен водач на Ауди, който при проверка се оказал неправоспособен и шофиращ в едногодишен срок на административно наказание.