Христо Лазов убил Минка без да иска, предал се защото огладнял
Христо Лазов убил Минка без да иска, предал се защото огладнял / netinfo

Адвокатът на 29-годишния Христо Лазов задържан за убийството на 36-годишната Минка Андреева от Димитровград е сколен да мисли, че се касае за убийство по непредпазливост. Въпреки самопризнанията, които Лазов прави, той не посочва мотив за бруталното убийство и това навежда до извода, че не е целял да убие жената, нито е допускал, че ще се стигна до такъв резултат. Според адвокат Бойчо Бойчев, един опит за изнасилване се е превърнал в смъртен случай.

Припомняме Минка бе открита мъртва след жесток побой, обезобразена, с черепно мозъчна травма, счупени ребра и челюст, рязана със стъкла от бутилка, хапана и анално изнасилвана с бутилка. Адвокат Бойчев все още не е запознат с всички материали по делото, а в момента присъства на разпита пред съдия на Христо Лазов.

29-годишният убиец не желае да говори пред медиите, а по ръцете му има следи и одрасквания вероятно от жертвата. Имаме информация, че и пред съдия, Лазов поддържа самопризнанията си, като извършител на жесткото убийство. Защтникът му каза още, че Лазов е решил да се предаде защото бил огладнял, нямал пари и като чул по радиото, че го издирват, решил, че няма смисъл да се укрива.

Цялото интервю с адвокатът на Лазов, може да чуете утре в предаването Дарик кафе на Дарик радио-Хасково.

Приятелката на Лазов - Виктория, ще бъде настанена в психиатрична клиника.