Хасковлии си почиват- 37,75% гласували. ОИК не откри белязани талони
Хасковлии си почиват- 37,75% гласували. ОИК не откри белязани талони / netinfo
Ниска избирателна активност регистрира Общинската избирателна комисия в Хасково към 17 часа. Едва 37,75 % от гласоподавателите са упражнили вота си.

Неоснователни са и последните две жалби подадени в комисията. Коалиция „Хасково- настояще и бъдеще”, сигнализираха, че в 6 избирателни секции в училище „ Раковски” в ромския кв.”Република” представители на Движението за права и свободи раздават талончета със стилизиран печат на гласоподаватели с указания, че след гласуване ще бъде извършена проверка по секционните списъци и срещу талон ще бъде изплащано възнаграждение.

От ОИК- Хасково са изпратили екип на място, но след появата му всички от секциите са отрекли да съществува такава схема. За случаят и наличието на такива талони, с които и Дарик радио разполага е уведомен дежурният прокурор. ОДП- Хасково също прави проверка по случая, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Полицията работи и по още един сигнал прехвърлен от комисията. За разпит е отведен е Иван Йорданов, познат с прякор Селския, който заедно с група от петтима мъже са заплашвали и оказвали натиск на избирателите в село Динево.