Гръцки рокери се очакват тази вечер на връх “Илинденя” край с. Хухла
Гръцки рокери се очакват тази вечер на връх “Илинденя” край с. Хухла / netinfo

Десетки рокери от цялата страна ще пристигнат тази вечер на връх "Илинденя" над ивайловградското село Хухла. Братята на вятъра си устройват тук палаткови лагери. Очаква се на "Илинденя" днес да пристигнат рокери и от съседна Гърция.

На това магично и въздействащо място, откъдето може да се каже, че започва България, до каквото и да се докосне човек, се ражда история, археология, изкуство и мистерии. Фестивалът "Мистериите на Хухла" от години събира арт-елита на България на връх "Илинденя", но вече става традиция, дори и в останалите дни от годината млади хора от България и Гърция да прииждат тук, привлечени от необяснима енергия, извираща от върха. Изчезналата някога заради прегрешение на местните хора лековита вода сега блика отново, изведена от близо 70-метрова дълбочина. Пред качествата и състава на живителната течност немеят и най-големите капацитети, защото вода с такива показатели наистина не съществува никъде другаде.

Местните хора разказват, че само една нощ, прекарана на този връх, преобразява из основи живота на човек и той вече знае основното, което трябва да научи всеки от нас - кой е, откъде идва и накъде отива.