Гришо срещу Чилич днес. Получи талисман за късмет
Гришо срещу Чилич днес. Получи талисман за късмет / bgolympic.org

Лъвчето, с което бе изпратен всеки български олимпиец, вече е в ръцете и на тенисиста Григор Димитров. Талисманчето бе връчено за късмет на родения в Хасково тенисист, в офиса на делегацията ни в олимпийското село от Румяна Динева, шеф на българската мисия на Олимпийските игри в Рио.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира днес участието си на олимпийския турнир в Рио де Жанейро. 25-годишният Димитров ще играе в първия кръг срещу поставения под номер 9 хърватин Марин Чилич.

Срещата е втора на корт номер 1, където програмата започва в 17 часа българско време. Първият двубой на този корт е между Медисън Кийс (САЩ) и Данка Ковинич (Черна гора).

При успех българинът, 34-и в класацията на АТП, ще играе във втория кръг срещу победителя от двубоя между Теймураз Габашвили (Габашвили) - Раду Албот (Молдова).

Шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2014 година Чилич е 14-и в световната ранглиста в момента. Той има 14 титли в турнирите на АТП и е заработил над 14,3 милиона долара от наградни фондове като професионалист.

Двамата имат по една разменени победа досега.

27-годишният хърватин печели със 7:5, 7:5 в Бризбейн през 2014 година, а Димитров взима реванш със 7:6(3), 7:6(2) през следващия сезон на турнира "Мастърс" в Париж. /БТА