ГЕРБ , бежански лагер
ГЕРБ , бежански лагер / netinfo
Делян Добрев, Станислав Дечев
92655
Делян Добрев, Станислав Дечев
  • Делян Добрев, Станислав Дечев
„Взривоопасно е да се говори за нов бежански лагер в Хасковска област. Направили сме всичко възможно през последните 2 години да няма нов лагер в региона”. Това заяви на извънредна пресконференция кандидат депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Повод за изявлението му бе казаното преди ден в ефира на Дарик радио твърдение на областния управител Минко Ангелов, че вече се оглеждат военни терени за строеж на нов бежански лагер в региона с капацитет от  1 500 души.

Кандидатът за депутат на ГЕРБ Делян Добрев призова ръководството на БСП да излезе и да каже категорично мнението си по въпроса за нов бежански лагер в Хасковско. Както и „защо техният областен  управител Минко Ангелов  повишава напрежението в региона с намерението си за нов бежански център тук". "Настояваме БСП да потърси отговорност на своя областен управител”, заяви още Делян Добрев.
 
Бившият областен управител Станислав Дечев заяви категорично, че в споразумението, което е подписано между България и Европейската комисия, не фигурира изграждането на нов бежански център в Хасковска област.

На извънредната пресконференция днес присъства и бившият военен министър и депутат в 43-тото Народно събрание Валентин Радев, който каза, че няма нужда от нов бежански център, защото миграционният натиск е нулев и служебното правителство не трябва да се занимава с този въпрос.