Фолклорна палитра украси фоайето на читалището в село Крепост
Фолклорна палитра украси фоайето на читалището в село Крепост / netinfo

Най-новото пано- дарение от художника Христо Панов за родното му село Крепост, бе открито днес. „Фолклорен празник” е името му и е разположено във фоайето на читалището, което днес за 14-та година организира национален фолклорен събор „Читалището-храм на българския дух”.

"Фолклорна палитра" украси фоайето на читалището в село Крепост
netinfo

В надпяването участват над 30 състава от общините Стара Загора, Минерални бани, Димитровград, от Дебър, Караджалово и др. Официалният старт бе даден в 14.30 ч., а в състава на журито са Николай Николов от Стара Загора, Александър Милушев от Хасково и народният певец Тодор Кохухаров.

"Фолклорна палитра" украси фоайето на читалището в село Крепост
netinfo

Преди началото на конкурсната програма на сцената в центъра на селото се качиха домакините с представителен хор за изворен фолклор при НЧ „Селска пробуда-1927” с ръководител Недялка Колева. Конкурсът ще закрие клубът за народни хора в село Крепост. Очаква се това да стане около 19 ч., когато по програма е предвиден и  концерт на Тодор Кохужаров до 20 ч., когато комисията ще обяви победителите в тазгодишното издание на националния фолклорен конкурс.

"Фолклорна палитра" украси фоайето на читалището в село Крепост
netinfo

Празненствата в село Крепост по повод събора му, който се отбелязва в деня на Св. Св. Константин и Елена 21 май, продължават и утре- 20 май, с концерт на орк. „Родопи” с ръководител Борис Христев.