Екобригада разчиства Райново и запознава младежи с видовете в района
Екобригада разчиства Райново и запознава младежи с видовете в района / netinfo
Екобригада за разчистване района на димитровградското село Райново е организирана днес. В нея ще се включат и млади и стари, като към акцията ще се присъединят и младежи от съседното село Злато поле.

Инициативата има за цел да спре замърсяването на природата, като за целта ще бъдат разчистени всички отпадъци. Помощ при транспортирането ще окаже и фирмата по чистотата в община Димитровград „Неотитан”.

По време на бригадата всички включили се в нея ще чуят и лекция по орнитология, като ще бъдат запознати със всички видове в района. Най- голямо внимание ще се обърне на някои видове птици, тъй като село Райново е познато с Нощувката на малък корморан.

Това е първата акция на новорегистрираното читалище „Марица” в село Райново, обясни пред Дарик кметския наместник Николай Апостолов. Програмата на читалище предвижда през следващата седмица да бъде организирана екскурзия до резервата на редки лешояди в Източни Родопи „Вълчи дол” и акция по засаждане на бели тополи.

По идея на управника на Райново се очаква общината да предостави сградата на бившето кметство. В нея ще бъде създаден Образователен център по орнитология, както и Пенсионерски клуб.