Две нови спортни зали отвориха врати в Любимец
Две нови спортни зали отвориха врати в Любимец / Община Любимец

2 спортни зали и 5 спортни площадки функционират от днес в община Любимец. Те са изградени по проект „Изграждане на спортни зали и спортни площадки в населените места в Община Любимец“ от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013. В базите ще се развиват 10 различни вида спорт на открито и закрито.

„Наред със съседните ни по-големи градове, Любимец вече има своите зали и места за спорт. Различните спортни клубове ще имат свой дом, където ще се подготвят и ще тренират бъдещи победители, носители на титли и медали, шампиони. На площадките в града и селата ще играят и спортуват стотици деца - децата на Община Любимец. Градът ни се развива и с всеки изминал ден изглежда по нов начин - красив, съвременен и благоустроен. Но за да го постигнем, за да реализираме и други добри идеи, трябва много работа, обединени усилия и постоянство”, заяви при откриването кметът на Любимец Анастас Анастасов.

Две нови спортни зали отвориха врати в Любимец
netinfo

Гости на церемонията бяха народният представител Делян Добрев, областният управител Добри Беливанов и заместник-областният управител Станислав Дечев.

Спортна зала „Марица“ разполага с терени  с площ близо 8000 кв.м., застроена площ на залата 1227 кв.м. Изградени са игрище за минифутбол, 2 тенис корта, комбинирано тренировъчно игрище за волейбол/баскетбол с трибуни;,Детски кът оборудван по всички европейски стандарти, бюфет с външна тераса,  паркинг с 48 паркоместа.

 

Многофункционалната спортна зала е оборудвана със сгъваеми телескопична баскетболна конструкция и телескопични трибуни за зрителите.