/ iStock/Getty Images
Инсценираното отвличане е било с цел да нямат конфликт с родителите си
Две момичета инсценираха отвличане, откриха ги в хасковски хотел с момчета, съобщиха от полицията в Хасково.

Две приятелки на 17 и 22 г. вдигнаха на крак полицейското управление в Харманли. В рамките на 2 дни - от 27 октомври, те поддържали заблудата, че са отвлечени от непознати лица. Чрез съобщения до родителите си, те отстоявали версията, че се намират заключени в Първомай и Чирпан.

Ученици инсценираха отвличане, искали да разтревожат родители

Веднага са сформирани оперативни групи, които обявили момичетата за издирване и започнали действия за установяване на местонахождението им.

В хода на оперативно-издирвателните действия, на 29 октомври, момичетата заедно с 1-годишното дете на по-голямата, са намерени в хасковски хотел в компанията на двама свои приятели, в добро физическо и психично здраве.

От разговорите с тях станало известно, че са напуснали домовете си по собствено желание, за да се видят с момчетата, с които поддържали интернет комуникации и с които желаели да прекарат няколко дни в Хасково.

Приятелки инсценираха грабеж на бензиностанция

Инсценираното отвличане е било с цел да нямат конфликт с родителите си. Материалите за поведението на непълнолетната харманлийка, ще бъдат предадени на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни -Харманли.