Ученици инсценираха отвличане, искали да разтревожат родители
Ученици инсценираха отвличане, искали да разтревожат родители / Sofia Photo Agency, архив

Фалшив сигнал за отвличане на дете вдигна на крак варненската полиция.

Малко след 10 часа тази сутрин младеж сигнализира на тел. 112, че ученичка от седми клас на варненско училище е отвлечена с черна кола, вероятно “Хонда”, управлявана от мъж с качулка. На мястото веднага е изпратен екип на полицията.

След среща с класния ръководител и връстници на момичето се изяснява, че сигналът е подаден от съученици на девойката. При вида на полицаите и инспектора от детска педагогическа стая децата обясняват, че момичето не е отвлечено, а са се наговорили помежду си да подадат сигнала, за да разтревожат родителите й, с които тя била в конфликт от предния ден. Става ясно също, че момичето и две години по-голям неин приятел имали намерение да посетят Каварна.

Въпреки че няма отвличане, полицаите започват да издирват двамата ученици, тъй като родителите им не знаели те къде са. На крак са вдигнати и полицейските управления в Албена и в Каварна, които също започват да ги издирват.

Малко преди 11:30, три минути преди да преди да отпътуват за Каварна, момичето и младежът са открити на автогарата във Варна и отведени в Районното.

От варненската полиция апелираха родителите на тийнейджъри да бъдат по-внимателни към децата си, да обръщат внимание на проблемите им и повече да разговарят с тях, като им обясняват последствията от подобни необмислени постъпки.