Два товарни автомобила се блъснаха челно между с. Хухла и Любимец
Два товарни автомобила се блъснаха челно между с. Хухла и Любимец / netinfo

Несъобразена скорост стана причина за катастрофа вчера в 11 часа на пътя между село ивайловградското Хухла и Любимец, съобщиха от Областната полицейска дирекция в Хасково. Товарен автомобил „Нисан Тирана", шофиран от 53-годишен пловдивчанин изгубил контрол над управлението на десен завой, навлязъл в насрещната лента за движение и се ударил челно в товарен автомобил „Ситроен Джъмпер", управляван от 32-годишен мъж от село Каснаково.

От удара е пострадал кансаковецът, който е с фрактура на левия крак, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

От полицията съобщават и за 30-годишна пътничка, пострадала при друг в пътен инцидент. Катастрофата е станала вчера в 11,15 часа на кръстовището на улиците „В.Левски" и „Н.Петков" в Харманли. 27-годишен водач на товарен автомобил „Ситроен Берлинго" от Пловдив е нарушил знак Б-2 и ударил движещия се по път с предимство лек автомобил „Ситроен Ксантия", с водач 38-годишен харманлиец. От удара е пострадала пътничката, возеща се в леката кола, която е с травма на главата. Прегледана е и освободена за домашно лечение.