Два язовира в Димитровградско преливат. Пътят за Симеоновград пак под вода
Два язовира в Димитровградско преливат. Пътят за Симеоновград пак под вода / Dariknews.bg, архив
Два язовира в Димитровградско преливат. Пътят за Симеоновград пак под вода
76872
Два язовира в Димитровградско преливат. Пътят за Симеоновград пак под вода
  • Два язовира в Димитровградско преливат. Пътят за Симеоновград пак под вода

Два язовира в Община Димитровград - край селата Бряст, Здравец и най-пострадалото при наводненията в началото на септември Странско преливат, съобщи димитровградският кмет Иво Димов. Ситуацията засега не е тревожна, но сме предприели превантивни мерки, обясни Димов и допълни, че на място с техника се разширяват каналите, по които изтича водата. Той бе на мястото и лично проследи ситуацията.

Наводнен отново е и пътят между димитровградските села Брод и Злато поле, който е затворен за преминаване. Причината е придошлата река Мартинка и скъсаните на две места диги. Опасност за околните населени места няма, уточняват от община Димитровград. Кметът й Иво Димов разказа за инцидент с микробус, който въпреки предупредителните табели се опитал да премине наводнения участък и се наложило да бъде изтеглен.

Хората, на които се налага да пътуват, да използват обходния маршрут през селата Константиново, Александрово, Воден и Черногорово, препоръчват от администрацията на Димитровград.

Непрекъснато се следи нивото на река Марица и още 3 реки на територията на община Димитровград- Меричлерска, Мартинка и Банска, както и на язовирите, увери кметът Иво Димов в предаването на Дарик-Хасково "По ръба на деня". Около 20-21 часа тази вечер се очаква вълната по река Марица да е на територията на Димитровград, като към момента има поне метър до критичното ниво. по предварителни изчисления и при вълната ще останат около 30-40 см до достигане на критичната точка, коментира още Иво Димов. В община Димитровград обаче, остават нащрек и ще следят ситуацията, увери кметът. Чуйте го в приложения файл.