/ iStock/Getty Images
Заради кризата с пандемията от COVID-19 общинското дружество в Хасково "Тролейбусен транспорт" ЕООД е изпаднало в тежко финансово състояние.

Четири нови случая на COVID-19 в областта, всички са на завърнали се от Нидерландия

Това пише в докладна на кмета Станислав Дечев с предложение до Общинския съвет фирмата да бъде субсидирана с 50 000 лева. Според документа, приходите от транспортна дейност са паднали от 13 244 лева за януари до 6840 лева през март и едва 2664 за април.

През януари дружеството е реализирало над 37 000 лева от продажби на талони за "синя зона", докато постъпленията за март са 14 262 лева, а за април в хазната на дружеството не е влязла и стотинка заради спирането на работа на звеното по социални причини.

"Третото перо на "Тролейбусен транспорт" - репатрирането на автомобили, също показва срив на приходите от 2339 лева през януари до нула лева през април. В същото време само месечното задължение на заетите в дружеството за заплати и осигурителни вноски е 50 000 лева", изтъква кметът Дечев.

Излизат пробите за COVID-19 на прибралите се у нас от Нидерландия (ВИДЕО)

Ръководството на "Тролейбусен транспорт" е предприело стъпки за кандидатстване по схемата "60:40", но към момента не е изпълнено условието фирмата да няма задължения към държавни или общински органи.

Ако предложението на Дечев бъде прието на сесията на органа на местното самоуправление на 15 май, необходимите за субсидирането средства ще бъдат осигурени от резерва за непредвидени и неотложни разходи, се уточнява в текста на докладната
БТА