/ iStock/Getty Images
Здравните власти изследват за коронавирус 10 души от област Хасково, които са били пътници в двата полета от Нидерландия на 1 април, в които е имало вероятни носители на инфекцията, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Осем от пробите са на пасажери от единия от полетите, в който е пътувало и семейството от община Димитровград, хоспитализирано в лечебно заведение в София. Все още няма данни за резултатите на 36-годишния мъж и 34-годишната жена с положителни за антитела бързи тестове. По преценка на здравните служби обаче започва изследване на контактните лица, уточниха от щаба.

Нови заразени с COVID-19 от Хасковско са установени в два полета от Нидерландия

Взети са били проби и на двете жени от хасковското село Брягово, завърнали на същата дата с друг полет от Нидерландия, които по техни данни имат положителни PCR-тестове, направени в страната на лалетата. Резултатът от всички взети днес тестове ще стане известен утре, допълниха още от щаба.

По преценка на здравните служби са били взети проби от още един мъж, както и от дъщерята на 39-годишната жена в тежко състояние от община Хасково, завърнала се от Нидерландия на 26 април, чийто син също е инфектиран и се лекува в МБАЛ-Хасково.