С. Караманци
С. Караманци / Дарик радио, Хасково
ДПС залага на младите. Представи кандидатите си за ЕП в Караманци и Хасково
101479
ДПС залага на младите. Представи кандидатите си за ЕП в Караманци и Хасково
  • ДПС залага на младите. Представи кандидатите си за ЕП в Караманци и Хасково
Централният лъч на ДПС присъства днес  на традиционния митинг-събор в село Караманци, община Минерални бани, посветен на десетомайските събития от 1984г. Тези процеси са част от нашата история и ние трябва да се учим от тях, а не да живеем с емоцията на онези времена. Трябва да живеем с емоцията на 21 век, подчерта в словото си председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който бе сред официалните гости. Ние сме благодарни на нашите герои, защото  те ни показаха как трябва да заставаме против тоталитарна власт, система и репресивен апарат в името на правата, свободите и човешкото достойнство, допълни лидерът на ДПС.

С. Караманци
Дарик радио, Хасково

За предстоящите европейски избори той заяви, че ДПС знае, че енергията на младите носи промяната. Но само тя не е достатъчна, нужна е и мъдростта на опитните, каза още той. И посочи, че затова в листата с кандидати има приемственост между мъдростта на опитните и силата, енергията и знанието на младите.

С. Караманци
Дарик радио, Хасково

Преди 35 години тук започва съпротивата срещу тоталитарния режим, каза в словото си зам.-председателят на ПГ на ДПС и народен представител от Хасково Йордан Цонев. Той подчерта, че десетилетия по-късно ДПС казва отново на цяла България и Европа, че битката за права, свободи и равенство между хората още не е приключила. ЕС трябва да се върне към принципите, с които е създаден – братство, разбирателство и мир между хората, заяви още Йордан Цонев.

На митинга присъстваха също председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, евродепутатът Искра Михайлова, членът на ЦОБ Станислав Анастасов, областният председател Ерджан Юсуф, народният представител Хайри Садъков, кандидатите за евродепутати от листата на ДПС Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак, Антоанета Асенова, Петър Чобанов, Танер Кабилов, Сунай Якуб и Цветан Енчев, общински кметове и общински председатели на ДПС.

Сунай Якуб
Дарик радио, Хасково

Сунай Якуб е хасковският представител в листата. Израснал в лекарски род 19-годишен той се насочва към професията на рехабилитатор и завършва тази специалност в Медицинския факултет на Софийския университет. Осем години по-късно сваля бялата престилка и избира да работи, като фотограф. Бил е в над 30 държави, преживял е 3 урагана и е заснел хиляди кадри. В момента е младши-експерт в сферата на бизнес услугите.

С. Караманци
Дарик радио, Хасково

По-късно в залата на Бизнес центъра в Хасково ДПС представи пред симпатизантите си листата с кандидати за Европейския парламент. Какво казаха там Мустафа Карадайъ и Сунай Якуб чуйте в приложения файл.