До Голямата пейка в Димитровград- маса и стол за великани. Правят парк Гигант
До Голямата пейка в Димитровград- маса и стол за великани. Правят парк Гигант / DarikNews

Маса и стол гиганти ще има Димитровград след прочулата се в национален мащаб Голяма пейка. В понеделник те ще бъдат монтирани в близост до нея, съобщи за Дарик кметът на общината Иво Димов. Изработени са по негова поръчка от автора на Голямата пейка Митко Тодоров. Масата е висока 2.50 м, а размерите на плота й са 3 на 6 метра. Малко над 3 м. е висок и столът към нея. Те вече са напълно завършени, като металната конструкция е в черно, а седалката, облегалката на стола и плотът на масата са дървени и лакирани в естествения им цвят.

До Голямата пейка в Димитровград- маса и стол за великани. Правят парк "Гигант"
netinfo

Предоставени са на общината за безвъзмездно ползване за неопределен със срок период от фирмата на Митко Тодоров и тази нова атракция не ни коства пари от бюджета на този етап, коментира кметът Иво Димов. В бъдеще време ще помислим за откупуването им, като е възможно това да става поетапно и на вноски, посочи още той. Обмисляме и как да обезопасим максимално масата и столът великани. Може би няма да сложим стълба, която да позволява децата да се качват върху плота на масата, каза още кметът Иво Димов.

До Голямата пейка в Димитровград- маса и стол за великани. Правят парк "Гигант"
netinfo

 

Негова е идеята в Димитровград да бъде устроен своеобразен парк „Гигант”, в който да намерят място пейката, масата и столът, като евентуално в годините да бъде допълван и с още подобни. Мястото му е в една от алеите на парк „Марица” след реконструкцията му, за която имаме готов проект. С него следващата година ще кандидатстваме за финансиране по новата програма „Региони в растеж”, посочи кметът. Имаме много идеи как да продължи този своеобразен парк „Гигант”, като те не липсват и у автора на тези предмети Митко Тодоров. Напролет ще помислим какви да са следващите великански предмети, като в допитването може би ще включим и гражданите. Така всяка година паркът може да бъде обогатяван с нови атракциони, каза още кметът на Димитровград Иво Димов.

До Голямата пейка в Димитровград- маса и стол за великани. Правят парк "Гигант"
netinfo

Голямата пейка бе изработена през 2011 г. и монтирана на входа на парк "Марица" през лятото тогава.

До Голямата пейка в Димитровград- маса и стол за великани. Правят парк "Гигант"
netinfo

В съседство с нея са разположени мини пейка и такава в традиционните размери. За оставането й в Димитровград и откупуването на пейката гигант от общината в социалната мрежа бе създадена специална група с близо 1 000 участници. В кратката си засега история Голямата пейка бе и на турне в Стара Загора, където също се радваше на огромен интерес, припомнят от общината.