Община Димитровград с 32-метров трикольор
Община Димитровград с 32-метров трикольор / Дарик радио-Хасково
Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа бе присъден за четвърти път на община Димитровград, съобщават от администрацията й. Етикетът е признание за успешно прилагане на принципите на добро демократично управление, качество на предоставяните публични услуги и добри практики при изпълнението на публичните политики, коментират от общината.

Вдигат цените на местни такси и услуги в Димитровград?

Той се присъжда въз основа на проучени политики  в общините и анкета сред граждани от независими експерти. Те определят степента на прилагане на принципите на добро управление: честни избори, гражданско участие, отзивчивост, ефикасност и ефективност, откритост и прозрачност, върховенство на закона, етично поведение, компетентност и капацитет, иновации , стабилно финансово управление, човешки права и др. Признанието, което община Димитровград получава, е и израз на доброто взаимодействие между местната законодателна и изпълнителна власт, посочват от администрацията й.

На 16 октомври, по времена XII Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България, предстои официалната церемония по връчване на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво.