Дарт Вейдър откри мотосъбора. Днес са стартовете Хасково- Димитровград
Дарт Вейдър откри мотосъбора. Днес са стартовете Хасково- Димитровград / netinfo
Дарт Вейдър откри Националния мотосъбор на Ямача снощи. Легендарният образ от Междузвездни войни се появи сред рокерите на Херлей Дейвидсън и обяви начало на тридневни веселия. Местния клуб Хиените са организатор на събитието, което привлече близо хиляда и 500 участници и публика от цялата страна.

До момента инциденти с мотористи няма, съобщиха за Дарик радио от полицията. Днес патрули ще отцепят движението по пътя Хасково- Димитровград от 14.00 часа, за да може да премине от там шествието на рокерите. То ще обиколи първо централните улици на Хасково, след което ще има и състезание за ендуро мотори.

Снощи започна и маратонът на игрите. За разлика от миналата година, когато на един мотор успяха да се качат повече от 10 човека, тази година никой не се престраши да пренатовари двуколесната си машина. За сметка на това мераклиите в ядене на торта без ръце и бързо пиене на бира бяха десетки. Друг атрактивен конкурс с подобаващо добри награди се получи при демонстрациите на най- голям корем. При жените играта беше видоизменена в мерене на други прелести.

Палатки, каски, ръкавици и други потребни награди са предвидили от Хиените за останалите игри до неделя. Най- голямата е чисто нов скутер, който ще бъде разигран в томбола. Участие в нея ще имат всички закупили си пакетче с номерче на входа. Обикновения вход без шанс да томболата е 3 лева.

Дарик радио е сред медийните партньори на събитието.