Цигарените контрабандисти задържани при сключване на сделка
Цигарените контрабандисти задържани при сключване на сделка / Снимка: МВР - Хасково

Полицаите от тукашната дирекция са задържали контрабандистите на цигари при завчерашната мащабна акция в момент на сключване на сделка - при подготовката им да натоварят безакцизните папироси и да ги транспортират. Както вчера писахме, икономическите полицаи иззеха над 30 000 кутии безакцизни цигари от помещение в частен имот в Източната индустриална зона в града. След двумесечна работа, при специализираната полицейска операция по разкриване на групата, разпространяваща акцизни стоки на територията на Хасково и други региони в страната, са задържани шестима мъже от Хасково и Харманли. Било е установено, че складират значителни количества цигари в склада край Хасково, които транспортират с товарни автомобили със специално пригодени тайници за укриване им. Камионът и микробусът, пригодени за превозването, са с направени "тапи" от тръби за печки на дърва, които прикриват тайниците.

Междувременно са претърсени домовете и автомобилите на четиримата хасковлии и двамата харманлийци. В двумесечната си работа икономическите полицаи са засекли и съпричастен към групата автомобил, в който преди време са открити и иззети 16 000 от безакцизните папироси, също укрити в специално пригоден тайник.

На контрабандистите са приложени полицейски мерки за задържане до 24 часа по образуваното досъдебно производство. Материалите по разследването са докладвани на Окръжна прокуратура - Хасково.