Рухан Расим, Борба
Рухан Расим, Борба / СКБ-Димитровград
Рухан Расим (кат. 55 кг) донесе бронз за България и Димитровград от Европейското първенство по борба свободен стил за кадети в Скопие, което продължава до 20 май. Жребият му отреди да не участва в квалификациите и да започне от 1/8 финала, където победи унгарски състезател, медалист от световно първенство. На ¼ финала се справи с борец от Молдова, а на полуфинала загуби след равностойна среща с грузинец. Така в среща за бронза Рухан води тежка битка на тепиха със състезател на Азербайджан и успя да спечели третото място, съобщават от спортния клуб по борба "Димитровград".

Стилян Илиев (кат.60 кг) започна с победа срещу австриец на 1/8 финала, а на ¼ финал изпусна почти спечелена среща срещу руски борец и загуби в последните секунди с 6:8, а с това и шанса за медал. В крайното класиране Стилян остана на осмо място.

Дебютантът Божидар Динев (кат.65 кг) взе ценна победа на старта срещу германец, но на ¼ финал загуби от турски борец и остана на 11-то място.

При кадетките Таня Тенева (57 кг) загуби нелепо също в последните секунди от състезателка на Норвегия и отпадна от борбата за челните места.