Няма опасност от закриване на хасковската инвазивна кардиология
Няма опасност от закриване на хасковската инвазивна кардиология / Шефът на МБАЛ - Хасково д-р Георги Гелов
доктор Георги Гелов
93179
доктор Георги Гелов
  • доктор Георги Гелов
18 идентификатори за пръстови отпечатъци е закупила Многопрофилната болница за активно лечение в Хасково, след внедряването на идеята на бившия здравен министър. Това е струвало на местната болница около 6 000 лева.  

Сега, когато Върховният административен съд отмени пръстовия отпечатък за болниците, хасковската все още не е наясно, какво ще се случи с устройствата. В момента те все още не са демонтирани и работят. За да спрат трябва решението на Върховния съд да бъде обнародвано, заяви в студиото на Дарик радио-Хасково тази сутрин директорът на болницата доктор Георги Гелов.

Пръстовият идентификатор бе внедрен по идея на бившия здравен министър Петър Москов. Според него новата система трябваше от една страна да пести средства, а от друга – да затегне контрола в болниците. Специално за местната болница ефектът от въвеждането на „пърстовия отпечатък” е нулев, заяви доктор Гелов.

В момента болницата е в добро финансово състояние, заяви още доктор Гелов. Той коментира и избирането на нови два члена на борда на директорите на здравното дружество. Чуйте го в приложения файл: