Близки до БСП и ДПС братовчеди пребили секретар на ГЕРБ в Сусам ?
Близки до БСП и ДПС братовчеди пребили секретар на ГЕРБ в Сусам ? / netinfo
Организационният секретар на ГЕРБ в село Сусам Марин Каваков е бил пребит. По думите му причините за побоя са политически.

Структурата на ГЕРБ в селото е учредена преди около 20 дни. След събранието учредителите са останали да се почерпят. Още тогава, за да им обясни, че за тяхната органицация в селото място няма, е дошъл председателят на РПК Минерални бани Кольо Генчев, разказа днес организационният секретар на ГЕРБ в общината Иван Вълчев. Генчев се е държал аругантно, но до физическа саморазправа след събранието не се е стигнало.

На 18 този месец Кольо Генчев и братовчед му Янко Генчев са нападнали избрания за секретар на ГЕРБ в Сусам Марин Каваков пред селския магазин. Според Каваков, преди това братовчедите са пили алкохол. Единият го е държал, докато другият го удря, повалили са го на земята и са продължили да го ритат. За инцидента Каваков веднага е разказал на кмета на селото. Ганчо Костов обаче му обяснил, че няма телефон и не може да сигнализира в полицията.

В резултат на побоя Марин Каваков е с множество синини по лицето и тялото. Освидетелстван е от съдебния лекар доктор Христо Еленски. Подал е жалба в РПУ Минерални бани.

Според организационния секретар на ГЕРБ в Минерални бани Иван Вълчев, братовчедите Кольо и Янко Генчеви са приближени до БСП, имат общи интереси и с местни представители на Движението за права и свободи. С подкрепата на ДПС е избран и кметът на Сусам Ганчо Костов.

Пребитият секретар на ГЕРБ Марин Каваков е категоричен, че лични конфликти с братовчедите Генчеви няма и причините за побоя са политически.