Бездомни кучета дебнат жертви край детска градина в Хасково
Бездомни кучета дебнат жертви край детска градина в Хасково / ДарикНюз, Архив
Бездомни кучета дебнат жертви край детска градина в Хасково
91563
Бездомни кучета дебнат жертви край детска градина в Хасково
  • Бездомни кучета дебнат жертви край детска градина в Хасково

Глутница бездомни кучета са нападнали 29-годишната Виолета Христова вчера близо до парка край 22-а детска градина в Хасково. При опита да избяга от тях тя паднала по стълби и е с два счупени прешлена, като възстановяването й ще продължи два месеца, разказа пред Дарик жената. Тя е майка на две деца, едното от които е бебе, което още няма два месеца. Със стягащи колани съм, изпитвам силни болки, не мога да мръдна, а трябва да се грижа за бебето, споделя Виолета.

Бездомни кучета дебнат жертви край детска градина в Хасково
netinfo

На същото място бездомни кучета ме нападат за втори път, като първия бяхме с голямото ми дете Ангел, което посещава тази детска градина. Тогава то изпадна в шок, беше силно стресирано, като също паднахме, но се разминахме без наранявания. Кучетата се навъртат редовно около парка, откъдето минаваме за детската градина, като са били и глутница от 3-4 агресивни кучета, разказа тя.

При първия инцидент не подала сигнали и жалби. Сега обаче, сигнализира в общината, като по-късно от администрацията й се обадили, като поднесли извинения и уверили, че ще търсят решение на проблема с бездомните кучета. Глутницата от парка ще бъдат упоени и откарани в приюта в Димитровград, информирали от администрацията. 3 от тях вече са заловени, уточниха от общината. След като бъдат обезпаразитени и кастрирани, след известно време те отново ще бъдат върнати на мястото.

Информацията на Виолета за друга нападната от бездомни кучета майка с дете не е официално потвърдена. В хирургичното отделение на хасковската болница обаче, е настанена жена, ухапана от домашния си любимец, като кучето умряло веднага след това.

 

Виолета Христова чуйте в приложения файл.