Димитровград, Общински съвет
Димитровград, Общински съвет / Дарик радио, Хасково
Без дебат
95370
Без дебат
  • Без дебат
Без дебати общинският съвет на Димитровград днес прие решение за сключване на договор за нов банков кредит на МБАЛ „Света Екатерина”, за да рефинансира стария. Неотдавна средният медицински персонал в здравното заведение излезе на протест, тъй като 2 години не получават заплатите си в пълен размер.

Решението за нов банков кредит е единствената възможност да започне изплащането им, коментира днес кметът Иво Димов, който внесе предложението. Той посочи, че до края на седмицата ще бъдат преведени 20 000 лв. от общината по сметката на здравното заведение, а в проекта за Бюджет`2018 г. отново се предвиждат от 250 до 300 000 лв. за нея.

Обсъждат мерки за спасяване на болницата в Димитровград

Също без дебати бяха приети  промяна по бюджета на общината за 2017 година, Наредба за определяне размера на местните данъци на територията на община Димитровград и допълнение на тази за управление на отпадъците.

От дискусията по поемането на дългосрочен общински дълг за Интелигентна система за управление и мониторинг на уличното LED осветление стана ясно, че демонтираните стари лампи ще бъдат използвани за останалите населени места в общината.

Кметът на Димитровград: Ще съдим Здравната каса

25 бяха докладните в дневния ред, по който днес работиха общинските съветници в Димитровград.  Предстои събарянето на физкултурния салон към училището в Меричлери, за който е издадено предписание, че има опасност от срутване. Кметът Иво Димов се ангажира това да се случи възможно най-бързо.

На финала с тайно гласуване димитровградските съветници приеха решение читалище „Селска пробуда – 1927” в с. Крепост да бъде удостоено с почетен знак по повод 90-годишнината му.