БЧК кани с писма включените в списъците да получат хранителни пакети
БЧК кани с писма включените в списъците да получат хранителни пакети / Дарик радио-Хасково, Архив
БЧК кани с писма включените в списъците да получат хранителни пакети
86745
БЧК кани с писма включените в списъците да получат хранителни пакети
  • БЧК кани с писма включените в списъците да получат хранителни пакети

Писма на домашните си адреси ще получат всички 1 101 в област Хасково, включени в списъците за получаване на хранителни пакети от Фонда за европейско подпомагане. Изпълнението на програмата стартира вчера, но тъй като целевата група е нова и различна от тези, които са получили храни в първия транш, се оказа, че хората не са информирани. Затова Областният съвет на БЧК, с подкрепата на регионалната дирекция «Социално подпомагане» днес стартира изпращането на персонални уведомителни писма до всички, включени в списъците. Това съобщи тази сутрин в студиото на Дарик директора на секретариата на Областния съвет на БЧК Минка Мечеринкова. Чуйте я в приложения файл.

В програмата този път са включени лица или семейства, за които социалните дирекции са дали отказ да получат целева помощ за отопление през миналия сезон- 2014/2015 г. по три причини: средномесечен доход по-висок от минималния, липса на регистрация в бюрата по труда за безработните и извършили сделки с недвижими имоти – прехвърляне на имот срещу заплащане, задължение за издръжка или дарение през последните 5 години.

В Хасково пунктът на БЧК за раздаване на хранителните продукти е в Здравния център на кв. Република, на ул. Единство №1, срещу АГО и работи всеки делничен ден от 9 часа до 14 часа.

 

Раздаването на продуктите ще продължи до 27 май 2016 г., след което, ако има останали продукти, ще бъде взето решение за тяхното преразпределение. Надявам се, че тези случаи няма да са много, след като всеки от правоимащите, ще получи персонално уведомително писмо- покана да получи лично помощта, коментира Минка Мечеринкова.