Баба скочи в 15-метров кладенец в Сусам. Оцеля
Баба скочи в 15-метров кладенец в Сусам. Оцеля / DarikNews

72-годишната Кера Станчева днес скочи в 15-метров кладенец с 3 метра дълбочина на водата в двора на свои роднини в село Сусам. Съседи позвънили на телефон 112 и на мястото пристигнали два екипа на "Гражданска защита", които извадили бабата невредима, само с леки охлузвания.

Възрастната жена е с психично заболяване. Била изписана преди седмица от диспансера в Кърджали, разказаха Петра и Йордан Христови, в чийто двор е кладенецът.

Днес на обяд Кера Станчева отишла у тях и поискала дядо Данчо да извика баба Петра, за да си поговорят. В момента, в който той се обърнал, за да влезе в къщата, тя се втурнала към кладенеца и скочила. За момент потънала, но успяла да се изтласка отново на повърхността, след което се хванала за тръбата на помпата и започнала да вика за помощ, разказа Йордан Христов. Той повикал най-напред съседите, които се обадили на тел. 112.

В Сусам говорят, че тази сутрин бабата направила опит да скочи в селски кладенец, но местни хора я видели и попречили. Веднага след приключилата успешно спасителна операция, Кера Станчева била откарана в болницата и след като се установило, че има само леки повърхностни наранявания, била откарана в психодиспансера, разказват в Сусам.