Ангел Цанков: Инциденти между мигранти и местните в Харманли няма
Ангел Цанков: Инциденти между мигранти и местните в Харманли няма / DarikNews.bg, Архив

Опасност за гражданите на Харманли няма, ако имаме и най-малко съмнение, че е възможен конфликт между бежанците и местните хора, сме готови да реагираме веднага, заяви по повод декларацията на местните структури на Патриотичния фронт и „Атака“, подкрепена от БСП, директорът на ОД на МВР-Хасково Ангел Цанков.

По думите му в Харманли в момента има огромно количество полицейски сили, които и в бежанския лагер и в самия град, и около него, работят за сигурността на гражданите.

Имам индикации, че гражданите са доволни от мерките, които сме предприели за тяхната сигурност, заяви Цанков, според който МВР не е запознато с декларацията. Той обаче се ангажира да организира среща между местните националисти и началника на РПУ-Харманли.

Цанков не отрече, че в бежанския лагер продължават скандалите между мигранти от различни етноси, но заяви, че няма регистриран инцидент между чужденците и местните хора.

Директорът на ОД на МВР-Хасково каза, че не само местната полиция, но и цялото министерство са се ангажирали и работят за въвеждането на комплексни решения с цел подобряване на безопасността и сигурността на гражданите на Харманли. В тази връзка в по-голяма част от града вече има изградено видеонаблюдение, като целта е да се покрие целият град, което да осъществи допълнителен контрол върху движението на мигрантите.