90-годишнината на почетния си гражданин проф. Панчо Русев чества Димитровград
90-годишнината на почетния си гражданин проф. Панчо Русев чества Димитровград / DarikNews
90-годишнината на почетния си гражданин проф. Панчо Русев чества Димитровград
59371
90-годишнината на почетния си гражданин проф. Панчо Русев чества Димитровград
  • 90-годишнината на почетния си гражданин проф. Панчо Русев чества Димитровград

Юбилейна вечер за 90-годишнината на проф. Панчо Русев- доктор на философските науки и почетен гражданин на Димитровград, организираха снощи градската библиотека, общината и историческият музей. За 90-годишнината на Панчо Русев юбилеен сборник „Философия и философска антропология" издаде тази година БАН, а в началото на октомври там бе честването за празника на професора.

Личната си библиотека от над 2 000 тома литература дари той на родния си Димитровград, съобщи директорът на библиотеката Петко Каневски. Има стойностни заглавия, включително специализирана академична литература на немски и английски език, които са ценни и ще бъдат полезни на избралите да се занимават с философия, коментира той.

Проф. Панчо Русев е издал над 17 книги, сред които й избрани произведения в 10 тома през 2008 г. Той е и първият уредник на историческия музей в Димитровград в периода 1951-1959 г. За почетен гражданин е обявен с решение на общинския съвет от 2005 г. Още за проф. Панчо Русев снощи говори неговата студентка Румяна Лозева- сега помощник-директор на ПМГ „Иван Вазов" и преподавател по философия и гражданско образование.

Звукова картина от юбилейната вечер чуйте в приложения файл.