9-годишният убиец на Мурад пребил с плочка и 2-годишната Кичка
9-годишният убиец на Мурад пребил с плочка и 2-годишната Кичка / netinfo

9-годишният Асен Андреев, който призна за убийството на година по-малкия от него Мурад Мустафов и друг път е пребивал дете.

Оказа се, че Асен Андреев е извършителят на гаврата с 2-годишната Кичка от Хасково. На 20-ти юли 2004-та година тя бе отвлечена от центъра на града и по-късно бе намерена полумъртва в запустяла градина зад ДНА.

Асен Андреев без да е провокиран и питан за случая сам е признал за жестокия побой над Кичка.

Днес той бе разпитан като свидетел, тъй като е малолетен и не носи наказателна отговорност. Заявил е, че е пребил Кичка с плочка защото тя плачела.

По време на разследването на случая с Кичка полицията, съобщи, че е заловила извършителя. Органите на реда заявиха, че това е 27-годишният Станимир Гиргинов. Оказа се, че той страда от олигофрения и бе пратен за лечение, а голяма част от свидетелите заявиха, че в денят, в който е отвлечена Кичка Гиргинов е бил в родното си село Орлово.

Днес стана ясно и че, с 2-годишната тогава Кичка не са извършени блудствени действия. Тези съмнения се бяха появили, заради наличието на белег от нокът по влагалището на момиченцето.

4-ри годишната вече Кичка е настанена в дневен център за деца с увреждания "Марина" и  се възстановява от получената след побоя хемепареза.

Тя трудно движи дясното си краче. Дясната й ръчичка е почти парализирана. След травмите засегнали дясната част на мозъка й Кичка почти не е могла да говори, но вече изрича отделни думички и понякога съставя цяло изречение.