6000 хасковлии декларираха доходите си за две седмици, утре последен ден за подаването им
6000 хасковлии декларираха доходите си за две седмици, утре последен ден за подаването им / netinfo

6000 души декларираха доходите си пред НАП-Хаково само за последните две седмици, съобщиха оттам. Така, до тази сутрин, приетите в офиса данъчни декларации от физически лица за доходи, получени през предходната година, стават общо 14 000. За сравнение - преди две седмици те ас били едва 7900. Само 2300 от общия брой са пуснати по интернет с електронен подпис, а останалите са подадени на място в НАП и чрез пощите.

От офиса на НАП предупреждават, че на гражданите, които не са си подали декларациите досега, а идват днес и утре, само две дни преди изтичане на крайния срок, вероятно ще им се наложи да чакат на опашка. По този повод от приходната агенция насърчават ползването на алтернативните начини за подаване на формулярите - онлайн с електронен подпис; по пощата като добре опликовано писмо, адресирано до п.к. 6300 Хасково, пл."Свобода" 2 или на гише в някоя от 19-те станции на „Български пощи" в областта, с които НАП работи по споразумение до края на кампанията.

Утре, 30 април, е последен ден не само за подаване на декларациите, но и за внасяне на данъка върху доходите, ако се дължи такъв.