6 скулптури от скрап продължиха алеята Дебюти в парк Марица
6 скулптури от скрап продължиха алеята Дебюти в парк Марица / Дарик радио, Хасково
6 скулптури от скрап продължиха алеята "Дебюти" в парк "Марица"
90457
6 скулптури от скрап продължиха алеята "Дебюти" в парк "Марица"
  • 6 скулптури от скрап продължиха алеята "Дебюти" в парк "Марица"

Още 6 скулптури от скрап са разположени при миналогодишните 6 в една от централните алеи на димитровградския парк „Марица“. Те са творчески дебют на шестима студенти от специалност „Метал“ на Националната художествена академия с ръководител доц. Емил Бачийски, които участваха във втория  симпозиум „Неща премълчавани, неказани думи“, чийто организатор е димитровградската галерия.

Първите си творби оставят в Димитровград младите автори Евгения Илкова, Евгения Иванова, Соня Радева, Мартин Христов, Стевлин Йовчев и Христо Любенов. Някои от работите са вдъхновени от конкретни стихове на Пеньо Пенев, други- от личността и цялостното му творчество, споделиха днес те. Младежите отчетоха, че са доволни и удовлетворени от постигнатото.

6 скулптури от скрап продължиха алеята "Дебюти" в парк "Марица"
netinfo

 

С проект по програма „Дебюти“ на национален фонд „Култура“ галерията получи 5 000 лв. Още толкова отдели от бюджета си община Димитровград за реализирането на симпозиума. При официалното откриване на експозицията в парка днес уредникът Антоанета Станчева коментира, че се надява догодина да има и трето издание.