31 социални звена получават хранителни продукти от БЧК
31 социални звена получават хранителни продукти от БЧК / DarikNews, Архив

31 социални заведения от област Хасково ще получат хранителни продукти по програмата на БЧК за разпределяне на интервенционни запаси на ЕС.  Това са остатъчни количества, които не са взети от имащите право на такава помощ в двата транша, уточняват от организацията.

За раздаване на продуктите е изготвен специален график, който стартира от днес в Хасково със защитеното жилище, дневния център за стари хора, дома „Асен Златаров” и ПУИ „Д-р Петър Берон”. Утре продуктите ще получат 6 социални звена в Димитровград- дневните центрове за възрастни и за деца с увреждания, СУПЦ, защитеното жилище, центърът за настаняване от семеен тип и 250-те потребители на домашния социален патронаж. По график в периода до 28 януари следват Харманли, Стамболово, Любимец, Симеоновград, Ивайловград, Маджарово, Дома за медико-социални грижи за деца в Хасково, Свиленград и Тополовград.

Така по програмата на БЧК в област Хасково ще бъдат подпомогнати още 14 848 души. Хранителните продукти включват ориз, брашно, захар, олио, фасул, леща, конфитюр, картофено пюре, мед и вафли.